#1 Oct. 26, 2016 09:06:41

toto
Registered: 2016-10-25
Posts: 3
Profile   Send e-mail  

Power management dosen't work ! Urgent : KeyFob soft used on Tiwi-uB1 LSR disable ADV if we use PWRMGR_BATTERY !

I adapted the soft of keyfob to work on LSR booard (LSR TiWi-uB1) , every thing is ok when i use osal_pwrmgr_device( PWRMGR_ALWAYS_ON ); but whenever i use PWRMGR_BATTERY problems start. In fact for my soft the problem i have is when i push a button the ADV starts , 2 packets are sent sometimes just one and then stops . I took the soft of Keyfob as, it is elaborated by TI and i just changed one thing :

// For the CC2540DK-MINI keyfob, device doesn't start advertising until button is pressed
uint8 initial_advertising_enable = TRUE;

to activate ADV from the biginning (without waiting a button push) , but no ADV, not even one packet.

What isthe problem please ? any idea ?

This is the LINK of my post on TI forum(there are more details about the problem), they suggested to post here..can you help please?

Offline

#2 Oct. 26, 2016 19:00:53

greg.gates@lairdtech.com
Registered: 2016-10-13
Posts: 4
Profile   Send e-mail  

Power management dosen't work ! Urgent : KeyFob soft used on Tiwi-uB1 LSR disable ADV if we use PWRMGR_BATTERY !

Hello, Can you share in detail what was changed with the form files?

Offline

#3 Oct. 27, 2016 11:45:16

toto
Registered: 2016-10-25
Posts: 3
Profile   Send e-mail  

Power management dosen't work ! Urgent : KeyFob soft used on Tiwi-uB1 LSR disable ADV if we use PWRMGR_BATTERY !

greg.gates@lairdtech.com
Hello, Can you share in detail what was changed with the form files?
I succeeded to have CC2541DK-mini Keyfob example work on the TIWI-UB1 EM BOARD (the PWRMGR_BATTERY on). The only modification i did is :
// For the CC2540DK-MINI keyfob, device doesn't start advertising until button is pressed
uint8 initial_advertising_enable = TRUE;
to have advertising starts automatically by default.

Now i have taken the same soft ; and uploaded it on a board other than the TIWI-UB1 EM BOARD : This board (wich is the target) is based on TIWI-UB1 and having switchs connected to it (buttons) and the problem i have is the soft crashes and loop inside llStopTimer2

Do you have any idea about the source of the problem ? CC2541DK-mini Keyfob example works well on my bord if i use PWRMGR_ALWAYS_ON mode .


The picture attached is the screen shot where the CC2541DK-mini Keyfob example i used crashes on my board.

I hope that may give an idea and helps you to guide me !!!!

Attachments:
attachment 1.PNG (146.2 KB)

Offline

#4 Oct. 27, 2016 15:39:00

toto
Registered: 2016-10-25
Posts: 3
Profile   Send e-mail  

Power management dosen't work ! Urgent : KeyFob soft used on Tiwi-uB1 LSR disable ADV if we use PWRMGR_BATTERY !

Hi all, Problem resolved . It's because of a Resistance added in parallel with the clock in my borad. So it's a pure hardware cause . The tiwi-ub1 datasheet helmped me so much. (page 15) and the result i got in the last test that tells it's about timer 2.

Thanks for you all.

Attachments:
attachment 1.PNG (104.6 KB)

Offline

Board footer

Moderator control